ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΤΟ CINEMARIAN ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ

Δελτία τύπου και νέα σχετικά με σεμινάρια και μαθήματα φωτογραφίας κατά την διάρκεια του 2015-2016

Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει:  Εισαγωγή σε όλα τα είδη φωτογραφίας (π.χ. ταξιδιωτική, πορτρέτο, φωτογραφία δρόμου, ρεπορτάζ, γυμνό, καλλιτεχνική κ.ά.).  Δημιουργική χρήση του εξοπλισμού που έχει ο κάθε μαθητής (κινητό τηλέφωνο, compact, SLR κ.α.).  Εξατομικευμένη προσέγγιση στο κάθε μαθητή σε σχέση με το επίπεδό του και τα φωτογραφικά του ενδιαφέροντα.  Εισαγωγή στην ιστορία της φωτογραφίας και στην ιστορία της τέχνης.  Ζητήματα αισθητικής και θεωρίας.  Προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας και προβολής στο ίντερνετ.

Καλαβρέτζος Φωτογραφικά

Δομή μαθημάτων

Σε κάθε δίωρο μάθημα έχουμε: 1) Παρουσίαση τεχνικών θεμάτων (ρυθμίσεις μηχανής, φακοί, χειρισμός φωτός, ψηφιακή επεξεργασία κ.ά.). Τα βασικά είδη της φωτογραφίας (ταξιδιωτική, πορτρέτο, ρεπορτάζ, γυμνό, φωτογραφία δρόμου, καλλιτεχνική κ.ά.) Δοκιμή των βασικών τεχνικών στο μάθημα (χρειαζόμαστε να φέρνουμε τη φωτογραφική μας) 2) Κριτική φωτογραφιών των μαθητών 3) Παρουσίαση μεγάλων φωτογράφων (με video projector) 4) Ζητήματα θεωρητικά (η ηθική του φωτογράφου, ο κοινωνικός ρόλος της φωτογραφίας, φωτογραφία και αλήθεια, θέματα αισθητικής, σημειολογία, avant garde κ.ά.)

Πληροφορίες Kάθε Τετάρτη 6:00 – 8:00 μ.μ. Έναρξη τον Οκτώβριο του 2015. Διάρκεια 4 μήνες. Στη συνέχεια υπάρχει ο κύκλος μαθημάτων για προχωρημένους (μέχρι τον Ιούνιο). Στο Cinemarian - Γενναίου Κολοκοτρώνη 42 (χάρτης), Αθήνα, 211 400 2640, info@cinemarian.gr

www.cinemarian.gr

Μικρός αριθμός μαθητών. Παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό (cd με χιλιάδες φωτογραφίες από τους μεγάλους φωτογράφους και κείμενα για όλα τα είδη φωτογραφίας, όπως και βιβλιογραφία). Φωτογραφικές εξορμήσεις. Έκθεση φωτογραφίας των μαθητών στο τέλος της χρονιάς. Βεβαιώση παρακολούθησης. Το κόστος είναι 40 ευρώ το μήνα.

Για περισσότερα στοιχεία, ερωτήσεις, εγγραφές: akatsikoudis@yahoo.com Τηλέφωνο: 6973409390 (απογεύματα). www.akatsikoudis.blogspot.com

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΤΟ CINEMARIAN ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ