Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία

Σεμινάριο Φωτογραφίας εξ αποστάσεως

Ιούλιος - Ιούνιος 2020

Κάθε Πέμπτη απόγευμα 7-9

(έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και για τμήμα κάθε Τετάρτη απόγευμα)

(Αν υπάρξει ενδιαφέρον μπορεί να σχηματιστεί και πρωινό τμήμα)

Έναρξη μαθημάτων Πέμπτη 11 Ιουνίου (Την Πέμπτη 4 Ιουνίου θα υπάρξει ένα δοκιμαστικό μάθημα τεστ εξοπλισμού και γνωριμίας) και βέβαια και την Τετάρτη 3 Ιουνίου αν σχηματιστεί το τμήμα της Τετάρτης

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6944 303397 - 210 5745625

Κάντε μου αίτημα φιλίας https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis

Το σεμινάριο Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία είναι μια εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία που σας δίνει τις απαραίτητες γνώσεις για να μπείτε στον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας. Είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του μια εισαγωγή για να κατανοήσετε με τον καλύτερο τρόπο τι είναι η ψηφιακή φωτογραφία και όλες τις παραμέτρους της. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρον για την ψηφιακή φωτογραφία είτε φωτογραφίζουν είτε όχι. Αν και με την φωτογραφία από το κινητό τηλέφωνο πρακτικά οι περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με την ψηφιακή φωτογραφία. Το σεμινάριο θα γίνεται κάθε Τετάρτη απόγευμα 7-9 εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ (Skype) και δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο συγκεκριμένο φωτογραφικό εξοπλισμό. Το δίμηνο σεμινάριο περιλαμβάνει:

Μικρή ιστορία της Ψηφιακής Φωτογραφίας

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της Ψηφιακής Φωτογραφίας

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των Ψηφιακών Φωτογραφικών μηχανών

Οι παράμετροι της Φωτογραφικής Λήψης και η Φωτομέτρηση στην Ψηφιακή Φωτογραφία

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των Φωτογραφικών Φακών

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των φίλτρων για την Ψηφιακή Φωτογραφία

Το Φως στην Ψηφιακή Φωτογραφία φυσικό και τεχνητό

Το σεμινάριο Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία δημιουργήθηκε σαν απάντηση σε αιτήσεις φίλων του fotoart που ήθελαν ένα τέτοιο σεμινάριο που να τους ξεκαθαρίζει τα βασικά της ψηφιακής φωτογραφίας πριν αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρότερα αγοράζοντας μια φωτογραφική μηχανή ή να αποφασίσουν να παρακολουθήσουν τον εξάμηνο κύκλο για αρχάριους του fotoart. Στο σεμινάριο Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία, θα λύσετε όλες τις απορίες για τον φωτογραφικό εξοπλισμό ενώ θα σας βοηθήσει με τις επιλογές σας και τη περαιτέρω ενασχόληση σας με την φωτογραφία. Φυσικά αναλύει όλες τις βασικές έννοιες της ψηφιακής φωτογραφίας. Από την αρχή που ξεκίνησα το στήσιμο του και την συγγραφή του βιβλίου που το συνοδεύει το είχα στο μυαλό μου σαν ένα εισαγωγικό σεμινάριο που θα προετοιμάζει τους μαθητές με τον καλύτερο τρόπο να ξεκινήσουν την ενασχόληση τους με την φωτογραφία γενικά αλλά και για την παρακολούθηση του εξάμηνου κύκλου για αρχάριους του Fotoart από τον επόμενο Οκτώβριο.

Τι περιλαμβάνει το σεμινάριο Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία

16 ώρες μάθημα (8 δίωρες online συναντήσεις)

Δωρεάν το βιβλίο μου "Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία" σε ηλεκτρονική μορφή .pdf

Και ένα δώρο έκπληξη

Το κόστος για το σεμινάριο είναι 120 ευρώ σε 2 δόσεις των 60 ευρώ

Πληροφορίες για την διαδικασία του μαθήματος εξ αποστάσεως.

Μέσω του Skype με το οποίο γίνεται το μάθημα οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα μέσω οποιασδήποτε συσκευής μπορεί να συνδεθεί στο ίντερνετ. Κινητό τηλέφωνο, ταμπλέτα, φορητό υπολογιστή, σταθερό υπολογιστή, έξυπνη τηλεόραση. To fotoart διοργανώνει μαθήματα εξ αποστάσεως από το 2005 και μαθήματα εξ αποστάσεως διαδραστικά σε απευθείας μετάδοση από το 2012. Όλο το εποπτικό υλικό είναι διαμορφωμένο κατάλληλο για μαθήματα εξ αποστάσεως. Από την πλευρά του δασκάλου το μάθημα γίνεται με την παράθεση εικόνων και λόγου (φωνής). Σπάνια χρειάζεται η χρήση κάμερας. Από την πλευρά των μαθητών δεν χρειάζεται η χρήση κάμερας. Παρά μόνο η χρήση μικροφώνου για να ρωτούν τις όποιες απορίες. Ακόμη όμως και η χρήση του μικροφώνου δεν είναι απαραίτητη καθώς μπορούν να στέλνουν τις ερωτήσεις τους με γραπτά μηνύματα. Αυτό που εγώ θεωρώ απαραίτητο είναι η χρήση ακουστικών που προσφέρουν την δυνατότητα για απερίσπαστη παρακολούθηση αυτών που λέει ο δάσκαλος και πιο προσεκτική ακρόαση.

To σεμινάριο Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία θα επαναλαμβάνεται κάθε Ιούνιο-Ιούλιο πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στα τηλέφωνα 6944 303397 - 2105745625 ή κάντε μου αίτημα φιλίας https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis και στείλτε μου εκεί μήνυμα εκεί. Επίσης μπορείτε να μου στείλετε email στο infoΕπικοινωνία - Σεμινάρια Φωτογραφίαςinternetinfo.gr με τίτλο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Δώρο σε όλους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο το βιβλίο μου Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία σε ηλεκτρονική μορφή .PDF

Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ