NewSchool.Athens

Έναρξη εγγραφών και προκήρυξη υποτροφιών
«ΣΠΟΥΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» #2

Το NewSchool.Athens είναι ένας νέος, εξωστρεφής εκπαιδευτικός φορέας επικεντρωμένος στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων και νέων τεχνολογιών. Προσφέρει ποικίλα προγράμματα κατάλληλα επεξεργασμένα, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Συνεργάζεται με το μεγαλύτερο ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο της Νορβηγίας, τo Anton B Nilsen και τις Σκανδιναβικές σχολές φωτογραφίας και επικοινωνίας Bilder Nordic School of Photography και Berghs School of Communication. Τέλος, συνδιοργανώνει σεμινάρια με το International Center of Photography της Νέας Υόρκης. Τον Οκτώβριο του 2012 εισήγαγε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα «ΣΠΟΥΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεβρουάριο του 2013.

Το NewSchool.Athens ανακοινώνει έναρξη εγγραφών και προκηρύσσει υποτροφίες για το δεύτερο κύκλο του εντατικού προγράμματος «ΣΠΟΥΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» που ξεκινά τέλη Φεβρουαρίου 2013. Το εντατικό πρόγραμμα σπουδών θα διαρκέσει 10 εβδομάδες και είναι ιδανικό για όσους θέλουν να μάθουν τις βασικές γνώσεις του μέσου και να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εκμάθησης, το οποίο περιλαμβάνει Ψηφιακή Επεξεργασία και Εκτύπωση, Τεχνικές Κάμερας, Φως και Φωτισμός και τέλος, Ιστορία της Τέχνης που διδάσκονται από αυθεντίες του χώρου. Πέρα, όμως των σπουδών, η εκμάθηση συμπληρώνεται με workshops διάρκειας από ένα ή δύο Σαββατοκύριακα με την εξής θεματολογία: καλλιτεχνική, , αρχιτεκτονική , μόδα , φωτογράφηση και βίντεο γάμου, φωτορεπορτάζ, φωτογραφία εκδηλώσεων και editorial σε συνεργασία με εφημερίδες. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τέλος Απριλίου 2013 σε καθημερινή ή απογευματινή φοίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το workshop «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» που προσφέρει στους ερασιτέχνες φωτογράφους μία γρήγορη εισαγωγή στο μέσο και διδάσκεται από τους καθηγητές της Σχολής. Ημερομηνίες διεξαγωγής 22 & 23 Φεβρουαρίου 2013 – ελάτε να μας γνωρίσετε!

Ανασκόπηση του NewSchool.Athens: Το χρόνο που πέρασε το ΝewSchool.Athens φιλοξένησε ξεχωριστές προσωπικότητες του φωτογραφικού χώρου, όπως ο Anders Petersen και ο Arno Minkkinen, διεξήγαγε σεμινάρια πολλών ειδών, όπως καλλιτεχνική (Πάνος Κοκκινιάς), αρχιτεκτονική (Γιώργης Γερόλυμπος), εξωτερική φωτογράφηση μόδας (Γιώργος-Κωνσταντίνος Μαλεκάκης), πνευματικά δικαιώματα (Πηγή Κωσταντίνου) editorial με την Athens Voice (Νικάνδρη Κουκουλιώτη), , φωτορεπορτάζ (Δημήτρης Μιχαλάκης), φωτογράφηση θεατρικών παραστάσεων (Μαριλένα Σταφυλίδου) και φωτογραφία και βίντεο γάμου (Πέτρος Σοφικίτης).

Παράλληλα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» όπου γυρίστηκαν 48 ταινίες μικρού μήκους σε διάρκεια ενός μηνός σε συνεργασία με δημιουργούς όπως η Αθηνά Τσαγγάρη, Γιώργος Ζώης, Άγγελος Φραντζής, Μπάμπης Μακρίδης, Μαρίνα Γιώτη, Γιώργος Μαυροψαρίδης, Θύμιος Μπακατάκης, Νίκος Πάστρας, Ευθύμης Φιλίππου, Γιάννης Οικονομίδης, Χάρης Πατραμάνης, Αμάντα Λιβανού, Λέανδρος Ντούνης, Νικόλας Ποττάκης, Hλίας Αδάμης, Αλέξανδρος Βούλγαρης και Matt Johnson.

Το πρόγραμμα υποτροφιών του ΝewSchool.Athens συνεχίζει να διευρύνεται με τη συμμετοχή ιδιωτών, ιδρυμάτων και εταιριών. Για εγγραφές, αλλά και για περαιτέρω πληροφορίες των μαθημάτων μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της σχολής: www.newschoolathens.org ή να καλέσετε στο 210- 5243694.

NewSchool.Athens (www.newschoolathens.org): Mε έδρα του το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα το Mεταξουργείο, το NewSchool.Athens προσφέρει αρτιότατες εγκαταστάσεις, ευέλικτης διάρκειας μαθήματα, εξαιρετικό μαθησιακό περιβάλλον, διεθνείς συνεργασίες, με το Anton B Nilsen, to International Center of Photography το Σουηδικό Berghs School of Communication και το Νορβηγικο Bilder NordicSchool of Photography, την Ιταλική Accademia Creativia και το Ισραηλίτικο Bezadel Academy of Arts and Design. Με συνεργάτες πολλές ηγετικές μορφές στον παγκόσμιο χώρο της φωτογραφίας και των οπτικοακουστικών μέσων, το NewSchool.Athens φιλοδοξεί να γίνει ο καταλύτης της δημιουργικής έκφρασης σπουδαστών με όραμα και ταλέντο.

NEWSCHOOL.ATHENS
Για περισσότερες πληροφορίες: www.newschoolathens.org

Ιδρυτής: Ίων Γ. Τσάκωνας
T:+2105243694
E: ion@newschoolathens.org

Administrative assistant:
Χριστίνα-Αλεξάνδρα Δημοπούλου
Τ: +2105243694
Ε: chrisalex@newschoolathens.org

Press Office:
Ναταλία Παπανικολάου
T: Τ: +2105243694 // +6937021111
E: natalia@newschoolathens.org

Facebook: www.facebook.com/newschool.athens
Τwitter: newschool.athens