Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία

Σεμινάριο Φωτογραφίας εξ αποστάσεως

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2022

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6944 303397 - 210 5745625

το σεμινάριο επαναλαμβάνεται και κάθε χειμώνα τους μήνες Νοέμβριο - Δεκέμβριο

Κάντε μου αίτημα φιλίας https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis

Το σεμινάριο Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία μέσω ίντερνετ είναι μια εισαγωγή που σας δίνει τις απαραίτητες γνώσεις για να μπείτε με τον καλύτερο τρόπο στον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας. Είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του μια εισαγωγή για να κατανοήσετε με τον καλύτερο τρόπο τι είναι η ψηφιακή φωτογραφία και όλες τις παραμέτρους της. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρον για την ψηφιακή φωτογραφία είτε φωτογραφίζουν είτε όχι. Αν και με την φωτογραφία από το κινητό τηλέφωνο πρακτικά οι περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με την ψηφιακή φωτογραφία. Το σεμινάριο θα γίνεται κάθε Τρίτη απόγευμα 7-9:30 από τις από την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουλίου εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ (Google Meet ) και δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο συγκεκριμένο φωτογραφικό εξοπλισμό. Το δίμηνο σεμινάριο περιλαμβάνει:

Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία

Μικρή ιστορία της Ψηφιακής Φωτογραφίας

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της Ψηφιακής Φωτογραφίας

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των Ψηφιακών Φωτογραφικών μηχανών

Οι παράμετροι της Φωτογραφικής Λήψης και η Φωτομέτρηση στην Ψηφιακή Φωτογραφία

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των Φωτογραφικών Φακών

Το φυσικό Φως στην Ψηφιακή Φωτογραφία

Οι σημαντικότεροι παράμετροι της Ψηφιακής Επεξεργασίας

Το σεμινάριο Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία δημιουργήθηκε σαν απάντηση σε αιτήσεις φίλων του fotoart που ήθελαν ένα τέτοιο σεμινάριο που να τους ξεκαθαρίζει τα βασικά της ψηφιακής φωτογραφίας πριν αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρότερα αγοράζοντας μια φωτογραφική μηχανή ή να αποφασίσουν να παρακολουθήσουν τον εξάμηνο κύκλο για αρχάριους του fotoart. Στο σεμινάριο Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία, θα λύσετε όλες τις απορίες για τον φωτογραφικό εξοπλισμό ενώ θα σας βοηθήσει με τις επιλογές σας και τη περαιτέρω ενασχόληση σας με την φωτογραφία. Φυσικά αναλύει όλες τις βασικές έννοιες της ψηφιακής φωτογραφίας. Από την αρχή που ξεκίνησα το στήσιμο του και την συγγραφή του βιβλίου που το συνοδεύει το είχα στο μυαλό μου σαν ένα εισαγωγικό σεμινάριο που θα προετοιμάζει τους μαθητές με τον καλύτερο τρόπο να ξεκινήσουν την ενασχόληση τους με την φωτογραφία γενικά αλλά και για την παρακολούθηση του εξάμηνου κύκλου για αρχάριους του Fotoart από τον επόμενο Οκτώβριο.

Τι περιλαμβάνει το σεμινάριο Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία

15 ώρες μάθημα (6 δίωρες online συναντήσεις + μισή ώρα σε κάθε δίωρο μάθημα για να λύνονται απορίες σχετικά με οπτιδήποτε αφορά την Ψηφιακή Φωτογραφία)

Δωρεάν το βιβλίο μου "Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία" σε ηλεκτρονική μορφή .pdf

Το κόστος για το σεμινάριο είναι 100 ευρώ

που πληρώνονται σε 2 δόσεις 50 ευρώ τον Ιούνιο και 50 ευρώ τον Ιούλιο

Το σεμινάριο εισάγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία είναι και ένα ωραίο εισαγωγικό για όποιον θέλει στην συνέχεια από τον Φεβρουάριο ή τον Οκτώβριο να παρακολουθήσει τον εξάμηνο κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας για αρχάριους του fotoart (Εξάμηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας για αρχάριους).

Πληροφορίες για την διαδικασία του μαθήματος εξ αποστάσεως.

Μέσω του google meet με το οποίο γίνεται το μάθημα οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα μέσω οποιασδήποτε συσκευής μπορεί να συνδεθεί στο ίντερνετ. Κινητό τηλέφωνο, ταμπλέτα, φορητό υπολογιστή, σταθερό υπολογιστή, έξυπνη τηλεόραση. To fotoart διοργανώνει μαθήματα εξ αποστάσεως από το 2005 και μαθήματα εξ αποστάσεως διαδραστικά σε απευθείας μετάδοση από το 2012. Όλο το εποπτικό υλικό είναι διαμορφωμένο κατάλληλο για μαθήματα εξ αποστάσεως. Από την πλευρά του δασκάλου το μάθημα γίνεται με την παράθεση εικόνων και λόγου (φωνής). Ενώ ταυτόχρονα οι μαθητές βλέπουν τον δάσκαλο σε κάμερα. Από την πλευρά των μαθητών δεν είναι απαραίτητη η χρήση κάμερας. Παρά μόνο η χρήση μικροφώνου για να ρωτούν τις όποιες απορίες. Ακόμη όμως και η χρήση του μικροφώνου δεν είναι απαραίτητη καθώς μπορούν να στέλνουν τις ερωτήσεις τους με γραπτά μηνύματα. Αυτό που εγώ θεωρώ απαραίτητο είναι η χρήση ακουστικών που προσφέρουν την δυνατότητα για απερίσπαστη παρακολούθηση αυτών που λέει ο δάσκαλος και πιο προσεκτική ακρόαση.

To σεμινάριο Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία επαναλαμβάνεται κάθε Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αλλά και το καλοκαίρι τον Ιούνιο- Ιούλιο. Πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στα τηλέφωνα 6944 303397 - 2105745625 ή κάντε μου αίτημα φιλίας https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis και στείλτε μου εκεί μήνυμα εκεί. Επίσης μπορείτε να μου στείλετε email στο infoΕπικοινωνία - Σεμινάρια Φωτογραφίαςinternetinfo.gr με τίτλο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Δώρο σε όλους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο το βιβλίο μου "Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία" σε ηλεκτρονική μορφή (.PDF)

Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ